Activiteiten

Naast de trainingen van STC Oldemarkt worden er binnen de vereniging ook tal van andere activiteiten ondernomen. 

Oldejuje Buffeltocht

Sinds 2021 organiseert STC Oldemarkt jaarlijks de mountainbiketocht ‘De Oldejuje Buffeltocht’. Deze tocht doet zijn naam eer aan!
Al ‘buffelend’ ga je over een afwisselend parcours van bos- en schouwpaden,
single tracks en ludieke hindernissen. Dit alles door de mooie omgeving van de Kop van Overijssel.  

Alle informatie over het event van dit jaar vind je hier.

Schaatsen op natuur ijs

De droom van iedere schaatser, zodra de mogelijkheid zich leent baant menig STC’er zich op het ijs. Voorzichtig worden er op het begin de eerste slootjes ontdekt in de Weerribben. Naarmate het ijs vertrouwder wordt, kunnen er grotere tochten worden gemaakt. Als het echt hard heeft gevroren wordt er geschaatst vanuit het Mallegat van Oldemarkt. Op weg naar het Tjeukermeer via de Driewegsluis. Een andere route is via Ossenzijl naar Kalenberg waarbij hopelijk de oversteek kan worden gemaakt via Nederland naar Blokzijl om zo de Beulakerwijde en de Belterwijde nabij Giethoorn te beschaatsen.  

Onmeedogenloze Pittenloop

Al bijna 30 jaar houden we in september een bijzondere activiteit op de eerste zaterdagmiddag na het dorpsfeest. Soms een soort survival met houtsjouwen, kanoën, door modderslootjes enz.

Of een run-bike-run. Maar meestal hardlopen met allerlei oefeningen erbij, vaak in het Kuinderbos o.l.v. Jan Pit.  Dat is de zgn. ‘Onmeedogenloze Pittenloop’, Hans de Lange is de naamgever van deze speciale activiteit. Gezamenlijk naar het Kuinderbos fietsen, daar te keer gaan en dan weer terug fietsen naar Oldejeue.

Aansluitend houden we na afloop altijd onze jaarlijkse BBQ.

Sorbet Race

Ook hebben we  elk jaar op de 1e maandag in juli de zgn. ‘sorbetrace’.
In plaats van trimmen in en bij Krolsbergen in Paasloo lopen we dan vanaf het Mallegat via de Sas naar de Driewegsluis. Daar nemen we enig geestrijk vocht tot ons en (hard)lopen dan terug naar Oldemarkt. 

Sinds Allard lid werd en hij daar een sorbet nam beginnen we daar allemaal mee en heet het sindsdien de ’sorbetrace’. Ook de leden die niet (meer) hardlopen zijn dan zo veel mogelijk aanwezig. Het restaurant dat op maandagavond de laatste jaren gesloten is gaat dan speciaal voor ons open.

Wadlopen

Eens in de 3 á 4 jaar gaan we rond eind september Wadlopen. We hebben drie keer naar Ameland en ook driemaal over het wad naar Schiermonnikoog gelopen. Dat is altijd weer een bijzondere gebeurtenis. Dit jaar lopen we voor de 4e keer naar Ameland.

De eilanden steken we over naar de Noordzee en lopen dan langs het strand naar het dorp en later naar de boot om varend de wal weer te bereiken.

Nieuwjaars bijeenkomst

In het begin van januari houden we een Nieuwjaarsbijeenkomst.

Verjaardagen

En in elk geval als een trimmer op maandag jarig dan is het min of meer gebruik om na afloop van het hardlopen even een biertje te drinken bij de jarige.